• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Slagbomen en draaibomen

Wat zijn draaibomen en slagbomen

Slagbomen en draaibomen zijn beiden toegangspoorten die worden gebruikt om de toegang tot een terrein te regelen en te beperken. Echter, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee producten:

Een handbediende slagboom is een verticale barrière die omhoog en omlaag kan worden bewogen om voertuigen of personen toe te laten of te weigeren. Dit type slagboom is meestal geschikt voor kleinere parkeerterreinen, woonerven of bedrijfsterreinen met een lage verkeersstroom. Handbediende slagbomen zijn ook vaak te vinden bij campings en recreatieparken om de toegang te reguleren. Het openen en sluiten van de slagboom gebeurt handmatig door middel van een hendel of draaiknop, die meestal geplaatst is in een kastje aan de zijkant van de slagboom. Andere praktijkvoorbeelden van handbediende slagbomen zijn onder andere parkeerterreinen bij sportclubs, campings en recreatieparken, bedrijfsterreinen met een laag verkeersvolume en woonerven. Handbediende slagbomen zijn ook nuttig in situaties waar het elektriciteitsnetwerk onbetrouwbaar is of waar een elektrische aansluiting niet mogelijk is.

Een handbediende draaiboom is een horizontale barrière die draait om voertuigen en personen toe te laten of te weigeren. Dit type toegangspoort is geschikt voor terreinen met een hogere verkeersstroom, zoals parkeerplaatsen bij winkelcentra, vliegvelden en bedrijfsterreinen. De boom draait omhoog om voertuigen door te laten en omlaag om voertuigen te weigeren. De draaiboom kan handmatig of automatisch worden bediend, afhankelijk van de specifieke behoeften van het terrein. Praktijkvoorbeelden van draaibomen zijn onder andere parkeerplaatsen bij grote winkelcentra, luchthavens en bedrijfsterreinen met een hoog verkeersvolume. Draaibomen worden ook gebruikt om voetgangersstromen te reguleren bij evenementen en festivals.

Het is belangrijk om de juiste toegangspoort te kiezen die past bij de specifieke behoeften van het terrein. Bij Informatiebord.nl bieden we een breed scala aan handbediende slagbomen en draaibomen aan, elk met hun eigen specificaties en kenmerken. Als je hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste toegangspoort voor jouw situatie, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Soorten handbediende slagbomen

Handbediende slagbomen zijn verkrijgbaar met twee verschillende soorten mechanismen: contragewicht of gasdrukveer. Beide mechanismen hebben hun eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om het juiste mechanisme te kiezen dat past bij uw specifieke situatie.

Een handbediende slagboom met contragewicht werkt door middel van een zwaar contragewicht dat de slagboom omhoog houdt wanneer deze niet wordt gebruikt. Wanneer de slagboom handmatig wordt bediend, wordt het contragewicht opgetild en kan de slagboom worden geopend of gesloten. Een voordeel van dit mechanisme is dat het minder onderhoud vereist dan een gasdrukveer. Het nadeel is echter dat het contragewicht veel ruimte in beslag kan nemen en dat het de slagboom zwaarder kan maken om te bedienen.

Een handbediende slagboom met gasdrukveer werkt door middel van een veer die onder druk staat. De veer duwt de slagboom omhoog wanneer deze niet wordt gebruikt en geeft de slagboom de nodige kracht om soepel te openen en te sluiten. Een voordeel van dit mechanisme is dat het minder ruimte in beslag neemt dan een contragewicht en dat de slagboom lichter kan zijn om te bedienen. Het nadeel is dat een gasdrukveer meer onderhoud vereist dan een contragewicht en dat de veer na verloop van tijd kan slijten en vervangen moet worden.

Overige eigenschappen handbediende slagbomen

Onze slagbomen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Of u nu een parkeerterrein, bedrijventerrein, of een privéwoning wilt beveiligen, wij hebben de perfecte slagboom voor je. Hieronder vertellen we je meer vertellen over de verschillende productopties die beschikbaar zijn voor onze handbediende slagbomen.

Lengte van de ligger
Een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van uw slagboom is de lengte van de ligger. Onze slagbomen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van 3 tot 7 meter. Het is belangrijk om de juiste lengte te kiezen die past bij uw specifieke toepassing. Als je bijvoorbeeld een parkeerterrein beveiligt, wilt u ervoor zorgen dat de slagboom breed genoeg is zodat auto's er makkelijk doorheen kunnen. Een te smalle slagboom kan immers voor problemen zorgen, zoals krassen op de auto of zelfs schade.

Type slot
Een andere belangrijke overweging is het type slot dat u wilt gebruiken op uw slagboom. We bieden verschillende soorten sloten aan, waaronder hangsloten, driekantsloten en cilindersloten. Elk type slot heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om het juiste type slot te kiezen dat past bij jouw specifieke situatie. Een cilinderslot biedt bijvoorbeeld een hoger niveau van beveiliging dan een hangslot, maar kan duurder zijn.

Losse of geïntegreerde vangpaal
Een vangpaal is een belangrijk onderdeel van een slagboom. Het zorgt ervoor dat de slagboom op zijn plaats blijft wanneer deze niet wordt gebruikt. Bij onze slagbomen heb je de keuze tussen een losse vangpaal of een geïntegreerde vangpaal. Een geïntegreerde vangpaal is ingebouwd in de slagboom, terwijl een losse vangpaal apart moet worden geplaatst. Een geïntegreerde vangpaal kan handiger zijn, omdat je geen extra ruimte nodig heeft voor de vangpaal. Aan de andere kant kan een losse vangpaal makkelijker te vervangen zijn als deze beschadigd raakt.

In de grond of op de grond geplaatst
Onze slagbomen kunnen in de grond of op de grond worden geplaatst, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Het voordeel van het plaatsen van een slagboom in de grond is dat het stabieler en veiliger kan zijn, vooral bij intensief gebruik. Het nadeel is dat het plaatsen van een slagboom in de grond meer werk en materiaal vereist, wat tot hogere kosten kan leiden. Het plaatsen van een slagboom op de grond kan goedkoper en sneller zijn, maar kan minder stabiel zijn.

Handbediende slagboom online kopen

Bij het kiezen van de juiste handbediende slagboom zijn er veel factoren om rekening mee te houden, zoals de lengte van de ligger, het type slot, de vangpaal en het mechanisme (contragewicht of gasdrukveer). Door de juiste keuzes te maken, kun je ervoor zorgen dat de slagboom veilig, betrouwbaar en geschikt is voor jouw specifieke situatie. We bieden een breed scala aan handbediende slagbomen aan, elk met hun eigen specificaties en kenmerken. Als je hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste slagboom voor uw situatie, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
 

 

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4720 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops