• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Symbooltegels

Wat is een symbooltegel?

Een symbooltegel is een stoeptegel/betontegel met een boodschap erop gedrukt in de vorm van een tekst of pictogram, dat bedoeld is om informatie over te brengen. Meestal ter aanvulling op verkeersborden of eigen terrein borden. Het symbool kan bijvoorbeeld een pijl zijn die de looprichting aangeeft, een cijfer dat een huisnummer aangeeft, of een afbeelding van een rolstoel die aangeeft dat de locatie toegankelijk is voor mensen met een beperking. Symbooltegels worden vaak gebruikt in openbare ruimtes, zoals in parken, op pleinen, in winkelstraten en op parkeerplaatsen, om bezoekers en gebruikers van deze ruimtes te informeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen en kunnen worden voorzien van diverse symbolen en teksten.

Omdat symbooltegens vaak in de (semi) openbare ruimte toegepast is het belangrijk dat de opdruk/print van de symbooltegels niet glad is, maar juist extra stroef. De SRT-waarde (Slip Resistance Tester) van een bedrukte stoeptegel is daarom belangrijk, omdat deze waarde aangeeft hoe stroef de tegel is. Een hogere SRT-waarde betekent dat de tegel meer grip biedt en minder glad is, waardoor het risico op uitglijden en vallen wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in openbare ruimtes, waar veel mensen lopen en waar de veiligheid van bezoekers en gebruikers van de ruimte prioriteit heeft. Al onze symbooltegels hebben een SRT-waarde van tenminste 55, wat ruimschoots voldoende is voor gebruik in de openbare ruimte. In Nederland wordt bijvoorbeeld een minimale SRT-waarde van 35 vereist voor stoeptegels in openbare ruimtes. Daarnaast zijn er wet- en regelgevingen die de minimale SRT-waarde vereisen voor bepaalde toepassingen, zoals in de buurt van zwembaden of in natte omgevingen. 

Verschillende soorten symbooltegels

Symbooltegens zijn er in allerlei toepassingen. Een voorbeeld van een toepassing van symbooltegels is bij een oplaadpunt voor elektrische auto's. Door symbooltegels te plaatsen bij het oplaadpunt, kunt u duidelijk aangeven waar bezoekers hun auto kunnen opladen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een symbool van een elektrische auto of een pictogram dat aangeeft waar de laadkabel moet worden aangesloten. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijk om het oplaadpunt te vinden en te gebruiken. Een andere toepassing van symbooltegels is bij een uitrit die vrij moet blijven. Door symbooltegels te plaatsen bij de uitrit, kunt u duidelijk aangeven dat er geen voertuigen of objecten voor de uitrit mogen worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld handig bij een uitrit van een parkeergarage, waar regelmatig voertuigen in- en uitrijden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een symbool van een auto met een streep erdoorheen om aan te geven dat parkeren niet is toegestaan bij de uitrit.

Naast symbooltegels bieden wij ook bedrukte stoeptegels met custom teksten of symbolen aan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een foto op de stoeptegel te laten printen, of een tekst of logo dat past bij uw bedrijf of organisatie. Hierdoor kun je jouw bedrijf of organisatie op een subtiele manier onder de aandacht brengen van bezoekers en gebruikers van de ruimte. Bovendien kunnen wij je ook helpen met het ontwerpen van jouw symbooltegels of bedrukte stoeptegels. Onze ontwerpers hebben ruime ervaring met het ontwerpen van symbooltegels en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste afbeelding, tekst of logo voor jouw unieke stoeptegels!

Alle soorten tegels nog even op een rijtje: Verbodstegels, cijfertegels, QR-tegels, parkeertegels, route tegels, hinkelbaan tegels, verkeerstegels, logo tegels, speltegels, gedenktegels, projecttegels, symbooltegels.

Stoeptegels met tekst

Ben je op zoek naar stoeptegels met tekst om specifieke gebieden te markeren of om duidelijke informatie te geven aan voorbijgangers? Dan bent u bij Informatiebord.nl aan het juiste adres. Onze bedrukte stoeptegels met tekst zijn ideaal om gebieden aan te geven waar niet mag worden geparkeerd, zoals bijvoorbeeld in- en uitritten, of om duidelijk te maken dat een bepaald terrein privé-eigendom is. Door de hoge SRT-waarde zijn de stoeptegels met tekst kunnen deze verantwoord in de (semi) openbare toegepast worden. Onze stoeptegels met tekst zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens mooi uit. Door het duurzame sublimatieproces en de facetrand hebben de symbooltegels een mooie uitstraling, lange levensduur en zorgen ze voor een strakke en professionele look. Heb je naast stoeptegels met tekst nog andere producten nodig voor jouw terreinrichting en wegmeubilair? Bekijk dan ook eens onze andere producten in dit deel van ons assortiment!

Foto op tegel printen? 

Ben je op zoek naar een unieke en persoonlijke manier om jouw tuin, terras of straatbeeld te verfraaien? Dan zijn onze bedrukte stoeptegels met foto de perfecte oplossing voor je! Bij Informatiebord.nl bieden we de mogelijkheid om een foto of afbeelding van naar keuze op een stoeptegel te laten printen. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige vakantiefoto, een familieportret of uw favoriete huisdier op een stoeptegel vereeuwigen. Onze bedrukte stoeptegels zijn van hoogwaardige kwaliteit en voorzien van een facetrand, waardoor ze een mooie uitstraling hebben. De foto wordt door middel van sublimatie aangebracht en vervolgens voorzien van een UV beschermcoating, waardoor de stoeptegels een lange levensduur hebben! Onze bedrukte stoeptegels zijn niet alleen geschikt voor foto's en/of particulier gebruik, maar ook voor zakelijke doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld het logo of de naam van een bedrijf op een stoeptegel laten drukken, waardoor je op een opvallende en unieke manier reclame kunt maken.

Waar gebruik je symbooltegels voor?

Symbooltegels zijn, net zoals waarschuwingsborden, heel breed toepasbaar. De (in onze ogen) meestvoorkomende praktijkvoorbeelden voor het toepassen van symbooltegens zijn:

 • Oplaadpunt elektrische auto: een symbooltegel met het symbool van een stekker geeft aan waar het oplaadpunt voor elektrische auto's is.
 • Invalide parkeerplaats: een symbooltegel met het symbool van een rolstoel geeft aan dat de parkeerplaats gereserveerd is voor mensen met een beperking.
 • Uitrit vrijlaten: een symbooltegel met het symbool van een auto met een pijl geeft aan dat de uitrit vrijgelaten moet worden.
 • Fietsenstalling: een symbooltegel met het symbool van een fiets geeft aan waar de fietsenstalling is.
 • Geen (brom)fietsen plaatsen: een symbooltegel met het symbool RVV E03 (verboden hier (brom)fietsen te plaatsen)
 • Rookverbod: een symbooltegel met het symbool van een sigaret erdoorheen geeft aan dat er niet gerookt mag worden op die plek.
 • Honden aangelijnd: een symbooltegel met het symbool van een aangelijnde hond. Honden zijn aangelijnd toegestaan.
 • Afvalbak: een symbooltegel met het symbool van een afvalbak geeft aan waar de afvalbakken zijn.

Gepersonaliseerde symbooltegels

Ben je op zoek naar een manier om jouw bedrijf, evenement, sportclub of vereniging te promoten op een unieke en opvallende manier? Dan zijn onze gepersonaliseerde symbooltegels de perfecte oplossing! Bij Informatiebord.nl bieden wij de mogelijkheid om je eigen ontwerp of logo op een symbooltegel te laten printen. Zo kun je bijvoorbeeld een bedrijfslogo, een sponsor logo of een sportclub embleem op een symbooltegel laten plaatsen. Maar ook als cadeau zijn gepersonaliseerde symbooltegels leuk om te geven én te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een gepersonaliseerde symbooltegel cadeau geven aan een sportteam of aan iemand die net een bedrijf gestart is!

Symbooltegels bestellen

We zijn hierboven ingegaan op diverse situaties en toepassingen waarbij symbooltegels meerwaarde bieden. Dit zijn echter slechts enkele voorbeelden van de vele toepassingen van stoeptegels met tekst. Door creatief te zijn en je eigen specifieke behoeften en wensen in kaart te brengen, kunnen er tal van andere toepassingen zijn. Bij Informatiebord.nl helpen we je graag verder als jouw symbooltegen er niet tussen staat. Wacht niet langer en laat je creativiteit de vrije loop met onze bedrukte stoeptegels. Onze tegels zijn snel leverbaar en je kunt ze gemakkelijk online bestellen. Heb je nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Koop nu je eigen symbooltegels

Ben je op zoek naar symbooltegels, betontegels met opdruk of stoeptegels met opdruk? Dan ben je bij Informatiebord.nl aan het juiste adres! Bekijk ons assortiment online of neem contact op voor meer informatie of een offerte op maat. Nog even alle voordelen van Informatiebord.nl en onze symbooltegels op een rijtje:

 1. Onze symbooltegens zijn standaard van hoge kwaliteit dankzij de gesublimeerde opdruk
 2. Onze symbooltegens zijn standaard en altijd voorzien van een UV-werende beschermcoating
 3. Onze symbooltegens zijn standaard voorzien van facetrand, wat de kans op schade of vandalisme tot een minimum beperkt
 4. Altijd de mogelijkheid hebben om jouw symbooltegens geheel naar eigen wens te ontwerpen/personaliseren
 5. Je kunt er altijd voor kiezen om je eigen logo en/of ontwerp aan te leveren. Wij sturen altijd vrijblijvend een ontwerp visual ter akkoord.
 6. Altijd de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs
 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4722 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops