Menu
 • Nr. 1 webshop van de Benelux

  Informatiebord.nl heeft het grootste aanbod verkeersborden, parkeerplaatsborden, tekstborden en informatieborden op maat van de Benelux.

 • Hoge klanttevredenheid

  Klanten waarderen de producten en service van Informatiebord.nl met 5 sterren en een gemiddelde score van 9+ op de onafhankelijke beoordelingsite Trustpilot.

 • Achteraf betalen is mogelijk!

  Bedrijven, scholen, overheidsinstanties en verenigingen van eigenaren kunnen kiezen voor betaling achteraf met een betalingstermijn van 14 dagen.

 • Korting bij directe betaling

  Betaal je direct met bijvoorbeeld iDeal, MisterCash, PayPal of Creditcard? Dan krijg je van ons tot wel 3,0% betalingskorting!

 • Duurzame productie

  Tot wel 15 jaar garantie op de hechting en kleurechtheid van onze zelfklevende, duurzame, hoogwaardige retro-reflecterende folie.

TrafficSupply webshops Informatiebord.nl Oplaadpaal-Kopen.nl Scheepvaartbord.nl SnelheidsdisplayKopen.nl RookvrijTerrein.nl WhatsAppBord.nl HuisnummerpaalKopen.nl Hondenpoepbord.nl Veiligheidsbord.nl VerkeersspiegelKopen.nl
 1. Home
 2. Mag ik een verkeersbord kopen?

Mag ik een verkeersbord kopen

Natuurlijk mag je je eigen verkeersbord laten maken. Verkeersborden mogen zonder vergunning op je eigen terrein geplaatst worden. Je dient er wel voor te zorgen dat er geen verwarring kan ontstaan met de verkeersregels op de openbare weg. Dat geldt in het bijzonder voor snelheidsbeperkingen, verplichte rijrichtingen, voorrangsregelingen en geslotenverklaringen.

TIP !Voor overige waarschuwingsborden geldt deze regel ook tenzij het direct betrekking heeft op je eigen terrein. Bijvoorbeeld 'overstekende kinderen' nabij een schoolplein.

 
Klik op onderstaande onderwerpen voor meer uitleg

 • Mogen wij het verkeersbord langs de openbare weg zelf plaatsen?

  Om een verkeers-, parkeer- of informatiebord te plaatsen langs de openbare weg en dus niet op je eigen terrein/grondgebied, heb je altijd toestemming nodig van de wegbeheerder. Dat zal in de meest voorkomende  gevallen de gemeente of provincie zijn. 

  De geldende procedure verschilt wel een beetje per gemeente / provincie, en kan variëren van een melding tot een compleet verkeersbesluit. Ook is het soort verkeersbord van invloed op de procedure, voor bewegwijzering gelden andere richtlijnen en regels dan voor officiële reflecterende verkeersborden.

  Zelf een verkeersbord plaatsen in openbare ruimte kan gevolgen hebben.

  Om een verkeers-, parkeer- of informatiebord te plaatsen langs de openbare weg heb je dus altijd toestemming (vergunning) nodig van de wegbeheerder. Zo'n procedure kan erg lang duren en soms komt het voor dat je zelf het initiatief neemt om de borden aan te schaffen en te plaatsen.

  Ondanks dat wij de borden maken conform de geldende richtlijnen qua reflectie, kleuren en lettertype's e.d. heeft de eigenaar van de weg (al dan niet in overleg) het recht de borden weer te verwijderen. Hiervoor dragen wij geen verantwoordelijkheid. 

 • Is mijn verkeersbord dan rechtsgeldig?

  Als je verkeersborden plaats op je eigen terrein is het verstandig om ter verduidelijking een tekstbord te plaatsen die duidelijk aangeeft dat op jouw terrein de algemene regels conform de wegenverkeerswetgeving gelden. Hiermee zijn ook zaken als voorrang van rechts duidelijk. Wij fabriceren uitsluitend verkeersborden met de officiële pictogrammen zoals beschreven in het RVV (Regelement Voor Verkeerstekens). 

 • Handhaving van een eigen verkeersbord

  Het is niet gebruikelijk dat politie ook handhaaft op je bedrijfsterrein, voor hele grote terreinen kan dit in overleg wel eens gebeuren maar dan moet de inrichting wel volledig aan alle richtlijnen voldoen, niet alleen de verkeersborden maar ook de belijning op de weg enzovoort.

  Om iemand van het terrein te kunnen 'laten' verwijderen die niet bevoegd is daar aanwezig te zijn is het verplicht om bij elke toegang een 'VERBODEN TOEGANG VOOR ONBEVOEGDEN' te plaatsen, in combinatie met 'artikel 461 wetboek van strafrecht' is dit wel een middel om te handhaven.

 • Disclaimer | Algemene voorwaarden TrafficSupply BV

  De op deze website aangeboden informatie wordt door de gebruiker geheel voor eigen risico geïnterpreteerd en gebruikt. Aan de op deze website aangeboden informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

  Eventuele schade onstaan bij of door gebruik van de website en/of geschreven inhoud, kan op geen enkele wijze voor rekening van TrafficSupply B.V. komen.